• [Ottelusarjaennakko] LP Viesti vs HPK | 2. loppuottelu Elenia-areenassa la 7.4.2018 klo 18.00

  Naisten lentopallon Mestaruusliiga ei tarjonnut tänäkään vuonna tasaisesta kaudesta huolimatta muutosta viime finaalipariin. LP Viesti ja HPK aloittavat torstaina sarjan, jossa kumpikaan joukkue ei nouse etukäteen selvästi toisen yläpuolelle.

  LP Viesti sai välierissä uhkaa LP Kangasalalta vain viimeiseksi jääneessä kolmannessa ottelussa. Kangasala johti viidettä erää Salossa 12–9, mutta taipui ottelusarjassa tappioon suoraan voitoin 3–0. Näin LP Viesti selvisi kymmenenteen peräkkäiseen finaalisarjaansa ilman ainuttakaan pudotuspelitappiota.

  HPK puolestaan selätti Pihtiputaan LiigaPlokin vähintään yhtä vakuuttavasti 3–0 omassa välieräsarjassaan. Pudotuspelien ainoa tappio on yhä toinen puolivälierä Nurmossa.

  Molemmat finalistit ovat tällä kaudella pelanneet kaikki kilpailut huomioiden lähes samalla saldolla: LP Viesti on euroseikkailunsa myötä pelannut ja myös voittanut yhden ottelun enemmän (31 voittoa, 7 tappiota, HPK:lla 30–7). Keskinäisistä otteluista voitot ovat tasan 2–2. Vain palkintokaapista löytyy ero HPK:n hyväksi joukkueen voitettua Suomen cupin alkuvuodesta. Turussa välierässä kaatui juuri Viesti.

  Muutenkaan voimasuhteissa ei juuri ole eroa. Molempien keskitorjujat ovat Mestaruusliigan parhaita, samoin passarit, joskin Viestiltä löytyy näiltä pelipaikoilta selvästi enemmän kokemusta suomenmestaruuksien kera Dubravka Rakicin ja Viktorija Tuchashvilin muodossa. Hakkurin paikalla Viestillä on roolinsa paras liigapelaaja Kertu Laak, mutta HPK:n laitahyökkääjistö on leveämmällä pohjalla.

   

  HPK:n suurin iskun paikka voi olla liberon tontti. Maajoukkuepelaaja Hillaelina Hämäläinen saattaa olla loukkaantumisen takia sivussa loppuotteluista. Häntä paikkasi aiemmisa pudotuspeleissä kaksi yleispelaajaa: nuori Roosa Heikkiniemi ja paluun tehnyt konkari Hanna-Mari Arminen, joka äänestettiin talvella LP Viestin kymmenvuotisen historian parhaaksi pelaajaksi. Kerholla liberona louhii jälleen maaliskuussa kuukauden tähdistöön yltänyt Saana Koljonen.

  – Hämäläinen on varmasti yksi liigan parhaista liberoista, ja sellaisen puuttuminen vaikuttaa tietysti, mutta me pelaamme niitä pelaajia vastaan, joita Viestillä on kentälle panna, HPK-päävalmentaja Luca Chiappini toteaa.

  Viesti on paininut loukkaantumisten kanssa koko kevätkauden, mutta HPK:n joukkue on tikissä. Myös joukkueenjohtajan nimikkeellä toimiva Michaela Madsen alkaa olla pelikuntoinen. Vanhemman Madsenin sisaruksista esiintyminen kentällä on kuitenkin vielä varsin epätodennäköistä eikä vähiten tähdistövalinta Daniela Öhmanin ja pikkusisko Yasmine Madsenin edesottamuksien takia.

  – Näemme sitten tulevissa otteluissa, miten Misun pelaamisen kanssa käy. Muuten joukkueemme tilanne on hyvä. Vastustajan kunnosta en oikeastaan edes välitä, HPK-luotsi sivaltaa.

  Kangasalaa kohti SM-pronssia johdattava Danielle Brisebois tulee ilman ihmeitä voittamaan playoffien pistepörssin, mutta finalisteista parhaiten tilastossa pärjää HPK:n kolmas maaliskuun tähti, laitahyökkääjä Suvi Kokkonen. Pörssikolmonen on iskenyt pudotuspeleissä 111 pistettä – 10 enemmän kuin Viestin Laak.

   

  Tilastollisesti LP Viesti on selvästi edellä oikeastaan vain nykyjoukkueiden meriiteissä. Salolaisista peräti 12:lla on suomenmestaruus, eikä joukkueen taustaryhmä ole myöskään viime keväästä juuri muuttunut.

  HPK:sta mestaruuden ovat voittaneet vain kaksi vuotta sitten Viestin ratkaisevassa viidennessä finaalissa Salossa kaataneet Michaela Madsen, Koljonen ja Eveliina Rautiainen sekä aiemmilla vuosikymmenillä kaksi mestaruutta haalinut Maria Tuominen. Chiappini johdatti joukkuetta myös 2016 apunaan Sami Stenius. Manageri Ville Kalliomäen kokoelmissa on puolestaan jopa enemmän kultamitaleita kuin Viestin kultasormi Tomi Lemminkäisellä.

  Viestin selvästi kokeneempi joukkue tietää, miten mestaruuksia voitetaan, mutta HPK:lla on takuulla nälkää ottaa kauden toinen pokaali ja kaikkiaan seurahistorian kymmenes SM-kulta.

  – Me olemme valmiita, sillä olemme harjoitelleet kovaa ja pelanneet kovia pelejä ennen finaalejakin. Oikeastaan olemme harjoitelleet tätä sarjaa varten koko kauden. En tiedä, mitä odottaa finaaleilta, mutta tulemme näkemään hienon taistelun, Chiappini aavistaa.

  LP Viestillä on finaaleissa runkosarjavoittajana kotietu. Ottelusarjan ollessa vuoden tauon jälkeen paras viidestä, HPK pelaa kotona lauantain lisäksi korkeintaan ensi viikon torstaina. Mutta kuten kahdelta viime keväältä muistetaan, kotietu ei finaaleissa paljon paina.

  – Tulemme näkemään heti ensimmäisessä ottelussa, vaikuttaako kotietu jotenkin. Tytöt ovat kuitenkin todella keskittyneitä tällä hetkellä. Aina kotona pelaamisella on pieni merkitys, mutta lähdemme Saloon voittamaan.

   

  Otteluohjelma

  to 5.4.2018 kello 18.30 LP Viesti–HPK Salohallissa

  la 7.4.2018 kello 18.00 HPK–LP Viesti Elenia-areenassa

  ma 9.4.2018 kello 18.15 LP Viesti–HPK Salohallissa

  to 12.4.2018 kello 18.15 HPK–LP Viesti Elenia-areenassa (tarvittaessa)

  su 15.4.2018 kello 17.15 LP Viesti–HPK Salohallissa (tarvittaessa)

  Tagit: lp viesti  mestaruusliiga  playoffs  finaalit  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä