•    Hämeenlinnan Lentopallokerho joutui ensimmäisen helpon erän jälkeen erittäin tiukoille WoVo Rovaniemen kanssa. Lentiskerholle kuitenkin tärkeät kolme sarjapistettä 3-0 (25-13, 32-30 ja 25-21) voitolla

Ensimmäisessä erässä Kerhon Daniela Öhman oli aivan pitelemätön ja häntä säesti hyvin Olena Leonenko. Kerho teki erässä yhteensä 5 torjuntaa ja se vei terän pois WoVon hyökkäyksiltä.

WoVo tuli toiseen erään kuin uudesti syntyneenä ja otti heti komennon itselleen. Mestaruusliigan pistekuningatar WoVon Saana Lindgren näytti hurjan luonteensa ja teki erän parhaat pisteet. Myös WoVon Anni Karjalainen ja Oona Viljanen olivat tehokkaita. WoVo oli eräpallossa yhteensä kuusi kertaa mutta ei saanut millään erää poikki. Kerhon Tuuli Tuominen sai ratkaisevissa tilanteissa passin ja rohkeilla iskuilla tasoitti erän monesti. Kerhon sinnikkyys palkittiin erävoitolla pistein 32-30.

Hyvän itseluottamuksen saanut WoVo jatkoi Kerhon piinaamista myös kolmannessa erässä. Erä pysyi tasaisena puoliväliin saakka mutta lopussa Kerho repi muutaman pisteen etumatkan ja se säilyi loppuun saakka ja kotijoukkue voitti 3-0.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö:

“Alussa ei oltu ollenkaan valmiita, kaveri syötti meidät tavallaan ulos siitä erästä. Toiseen erään Kerho teki pelaajavaihtoja ja joutui sitä kautta liemeen. Me pystyimme silloin vähän parantamaan vastaanottoa ja ennen kaikkea syötettiin paremmin ja päästiin peliin mukaan.

Toisen erän lopussa oli tiukka vääntö. Miellä loppui maltti ja kovuus puuttui. Pikkuisen hätäiltiin niissä eräpalloissa joita meillä oli kuitenkin puolenkymmentä. Eikä pystytty sitä erää naulaamaan – ja se jäi harmittamaan.

Kolmas erä oli hyvää lentistä – kaveri oli vaan himpun verran parempi. Öhmania ei saatu kuriin ja se oli meillä isoin kompastuskivi tänään. Vaikka tiedettiin miten kaverit pelaavat, niin ei pystytty sitä saamaan kiinni.  Jos olisi muutaman kerran pystytty niin olisi ollut vielä tiukempaa.

Eiliseen verrattuna hyvä nousu: tällä reissulla neljä erää harjoiteltiin lentopalloa ennen kuin päästiin mukaan peliin. Nyt on kolme tärkeää kotipeliä tulossa ja oli tosi tärkeää saada oma peli kasaan”.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

“Me pehmenimme vähän ja erityisesti torjuntapuolustuksessa mutta kuitenkin voitimme 3-0. Ja kolme pistettä oli ottelun tavoite. Ja se saatiin, joten ei ole syytä jälkipohdinnoille tai syytä tehdä tästä ongelmaa.

Totta on että pehmenimme enemmän kun oli tarkoitus, mutta yleisesti ottaen pelasimme hyvin, 3-0. Ja teimme hienon paluun toisessa erässä, joten olen tyytyväinen. Kolme pistettä. Hyvä juttu”.

Saana Lindgren WoVo;

“No en ehkä ole hirveen tyytyväinen omaan peliin, hyökkäys kulki.  Vastustajalla oli hyvä torjunta – eli tuli ehkä turhaan koiteltua kovia hyökkäyksiä. Syöttöpeliä en saanut tänään vaan toimimaan.

Toinen erä oli tosi hyvää peliä ja pystyttiin oikeasti haastamaan Kerhoa mutta sitten ne ratkaisun paikat – niissä oltiin vähän ehkä pehmoja eikä löytynyt sitä kanttia ratkaista. Niissä pitää vaan olla kova”.

Daniel Öhman Lentiskerho;

“Oli tosi kiva peli. Meillä vähän ehkä ailahteli mutta WoVo tuli tosi hyvin. Se oli kiva - kun meni vähän tiukoillekin niin pystyimme haastaan itseämme erien lopussa. Ja se oli kiva myös että moni sai peliaikaa.

Omassa pelissä hyökkays kulki mutta torjunta oli vähän sitä-sun-tätä. Mutta oli kiva pelata”.

Ottelun parhaat pelaajat WoVon Saana Lindgrenin ja Lentiskerhon Daniel Öhmanin palkitsi Hauhon Oma Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Kuivaniemi.